De rol van de jurist in de Big Four

Samenwerking & concurrentie

De rol van de jurist in de Big Four

De ‘Big Four’ zijn volop in de weer. Dat heeft veel oorzaken. Een van belangrijkste is dat bedrijven in beweging komen en dat de grote kantoren meebewegen met de wensen van hun klandizie.

Nooit dezelfde vraag
Recent investeerde een van de Big Four, ik noem hier even geen namen, in een aantal juristen die gepokt en gemazeld zijn in de juristerij. Het is een teken aan de wand. De vraag voor de grote kantoren is: welke juristen trek je aan, en welke diensten bied je aan? EY hoeft die vraag al bijna dertien jaar niet meer te beantwoorden. Met HVG maken wij al heel lang deel uit van de EY-familie. Wij hebben ooit de keuze gemaakt om een volledig juridisch dienstenpakket neer te leggen. We zijn een full service kantoor inclusief notariaat, inclusief advocaten. En als het moet gaan we zelf naar de rechtbank. Andere kantoren houden het vaak bij juridisch adviseurs. Komen er rechtszaken, dan moeten ze alsnog naar buiten.

Meer smaken
De kracht van een complete juridische cultuur ervaren wij elke dag. Advocaten zijn andere types dan notarissen. En dat zijn weer andere types dan juridische bedrijfsadviseurs. Zet deze types bij elkaar en je krijgt een hele scherpe, innovatieve juridische cultuur. En daar profiteren onze opdrachtgevers van. Samen optrekken met de fiscalisten en adviseurs van EY maakt dat plaatje helemaal compleet.
Wij hebben een hele goede keuze gemaakt door het huwelijk tussen EY en HVG. Dat andere partijen het anders doen, vinden we eigenlijk alleen maar prettig. Dan blijft er onderscheidend vermogen en hebben opdrachtgevers ook echt iets te kiezen. Vier keer precies dezelfde smaak, dat kan nooit de bedoeling zijn.