Show me the money! Zo haal je investeerders over de streep

Oprichting & structurering

Show me the money! Zo haal je investeerders over de streep

De populariteit van start-ups lijkt wat af te nemen. In ieder geval in Azië: daar werd in het eerste kwartaal van dit jaar 2 miljard minder geïnvesteerd in start-ups. Hoe zorg je ervoor dat investeerders wel in jouw onderneming investeren?

  1. Regel zeggenschap over het intellectueel eigendom
    Een punt dat van levensbelang is voor investeerders: het intellectueel eigendom móet ondergebracht zijn in de onderneming. En nee, dit kan niet wachten. Het moet geregeld zijn voordat je in gesprek gaat met de investeerder. Sterker nog: de investeerder wil waarschijnlijk niet eens met je in gesprek voordat dit geregeld is. Zeker als er onderhandeld moet worden met een universiteit kan dit pittige discussies opleveren. Het onderzoek is misschien wel gefinancierd met publiek geld. Toch moet het geregeld worden.
  2. Maak van alle teamleden aandeelhouders
    Een aandeelhouder heeft skin in the game, zoals de Amerikanen zeggen. Met andere woorden: een aandeelhouder loopt hoogstwaarschijnlijk net een tikje harder dan de medewerker in loondienst. Bovendien loopt hij dezelfde risico’s als de investeerder. Van beide punten worden investeerders blij. Het is dus slim om ieder teamlid een portie aandelen te geven. In de Verenigde Staten wordt gewerkt met ‘vesting shares’, maar zulke aandelen kennen we in Nederland niet. Wij hebben de good leaver/bad leaver-bepaling, die bepaalt hoeveel je krijgt voor je aandelen bij vertrek. Want na vertrek wil je geen (groot)aandeelhouders die niet langer betrokken zijn bij de onderneming.
  3. Onderhandel als een kenner
    Uiteraard is een goede advocaat onmisbaar bij de onderhandelingen. Maar dat is niet voldoende; je moet als founder zelf in staat zijn om op niveau het gesprek aan te gaan met de investeerder. Die wil zien dat degene die de kar trekt weet waar het over gaat. Je zult dus wel een advocaat meenemen naar de gesprekken voor de juridische dirty details, maar denk niet te snel ‘dat regelt mijn advocaat wel’. Bereid je heel goed voor, bijvoorbeeld door over dit soort zaken te praten met collega-founders en een goede voorbereiding met jouw advocaat. Denk ook heel goed na over wie de gesprekken voert. Zijn er louter techneuten aan boord? Overweeg dan een partner aan te trekken die zich op de businesskant van de onderneming kan richten.

Bart Hesemans is gespecialiseerd in de juridische kant van alles wat met high tech, technologie en start-ups te maken heeft. Hij begeleidt fusies en overnames, investeringen door private equity, herstructureringen en stelt commerciële contracten op.