Identiteit & innovatie

Video: ‘outlaw’ tegen wil en dank

De markt voor drones heeft een megapotentie van 80 miljard euro. Maar in Nederland blijft het sappelen voor Lucas van Oostrum van Aerialtronics. Door onmogelijke wetgeving krijgt hij hier amper drones verkocht.

Sommige bedrijven zijn te innovatief voor de bestaande wetgeving. De regels zijn verouderd of bestaan simpelweg nog niet. Het betekent dat je moet ondernemen in ‘no man’s land’. Zoals Lucas van Oostrum, CEO van Aerialtronics.

Ruim twee jaar geleden bestormde hij de markt met innovatieve onbemande voertuigen voor met name de safety & security markt. Ruim 70 procent van zijn omzet komt momenteel uit het buitenland, omdat de drone-markt in Nederland klein wordt gehouden door een provisorisch systeem van ontheffingen. In deze eerste reportage van ‘Outlaw’ vertelt Van Oostrum hoe Nederland ‘innovatie kapotmaakt en met wetgeving wacht tot alles is uitontwikkeld’.

Lees binnenkort op Holland Lawyer ook het uitgebreide interview met Van Oostrum, waarin hij uitlegt hoe hij als ondernemer omgaat met teleurstellingen, en welke strategie hij kiest om toch te groeien. Van Oostrum zegt daarin: ‘Ik heb geleerd om er geen energie aan te verspillen. Ik bedenk nu tien routes in plaats van één. Mijn strijdlust is alleen maar gegroeid. Schrijf je hieronder in op de Holland Lawyer nieuwsbrief.