Financieel & integriteit

Roland Kahns ondernemersbio

Als vijftienjarige wist Roland Kahn (63) al dat hij een kledingwinkel wilde beginnen. Nu is hij CEO van Excellent Retail Brands, een van de grootste Nederlandse modeimperia.


Het begon allemaal in de eerste helft van de jaren zeventig. Toen startte Kahn zijn eerste modewinkel aan de Amsterdamse Nieuwendijk. Met CoolCat, een variatie op het populaire Amerikaanse modemerk Salty Dog, kwamen zijn grote successen. De een na de andere vestiging werd geopend, waarna Kahn ook begon te investeren in andere winkels. Zijn huidige concern bestaat uit diverse ketens, waaronder CoolCat, America Today en MS Mode. Meest recente activiteit is zijn aankoop van het lingeriemerk Sapph.

In totaal bezit Excellent Retail Brands ca. 600 winkels in Nederland en daarbuiten. De omzet is ruim 600 miljoen euro. Kahn wil de komende jaren vooral in het buitenland doorgroeien en een miljard euro omzet bereiken. Hij gelooft in de kracht van de fysieke winkel en voorspelde al eens dat verkoop via internet uiteindelijk zo’n storm niet zal lopen. Kahn investeert veel in vastgoed: een belangrijk deel van zijn winkels zijn bezit van Excellent Retail Brands.