Personeel & organisatie

Lessen van Hallers #2: Zorg goed voor je personeel

Nooit beknibbelen op de arbeidsvoorwaarden voor je personeel, zegt ondernemer Erik Hallers. Goede arbeidsvoorwaarden zijn voor werknemers belangrijker dan het hoogste salaris.

Dit artikel maakt deel uit van een serie over de lessen die Hallers leerde tijdens zijn loopbaan als ondernemer.

Werknemers van Conclusion, het bedrijf waarvan Erik Hallers de medeoprichter was, kunnen eten in een biologisch restaurant. Geldverspilling? Integendeel, meent Hallers. ‘Ik vind biologisch eten zelf erg lekker en ook belangrijk en verantwoord. Waarom zou ik dat dan alleen voor mezelf houden? Als ik het belangrijk genoeg voor mezelf vind, dan is het ook belangrijk genoeg voor mijn werknemers. En zo wordt biologisch eten onderdeel van een organisatiecultuur.’

Voor de beste mensen
Volgens Hallers zijn goede arbeidsvoorwaarden noodzakelijk om het beste personeel aan te trekken. ‘De beste mensen krijg je als je goed voor ze zorgt. Natuurlijk moet het salaris goed zijn, maar de beste mensen komen vanwege de randvoorwaarden die je creëert. Dat vind ik ook logisch. Je werkt ongeveer een derde van je tijd. Dat wil je toch niet doen op een plek die niet gezond is of goed voelt?’

Ook in mindere tijden
Het pleidooi van Hallers klinkt plausibel voor goede tijden, maar in mindere tijden is dit de post waar logischerwijs het eerste het mes in wordt gezet. Toch? Nee, niet doen, zegt Hallers. ‘Besparen op dit soort zaken vind ik een van de domste dingen die je kunt doen. Het achterwege laten van twee personeelsfeestjes om bijvoorbeeld € 40.000 te besparen, heeft zoveel negatieve gevolgen dat dat zo’n bedrag ver te boven gaat. Zo’n feestje is belangrijk omdat mensen elkaar daar ontmoeten. Het is een informeel platform waar kennis, ideeën en concepten worden uitgewisseld en contacten worden gelegd. Het is veel meer dan een gezellig feestje.’

Scherp op de kosten
Dat ontslaat de ondernemer overigens niet van de plicht om scherp op de kosten te blijven letten, aldus Hallers. ‘Als je hetzelfde voor veel minder kunt inkopen, moet je dat vooral doen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je dat nalaat. Maar dat is iets om niet alleen in slechte tijden in de gaten te houden. De kosten moet je ook in de goede tijden scherp hebben.’

Erik Hallers studeerde informatica en organisatiewetenschap gericht op cultuuraspecten. Hij startte samen met een collega een consultancybedrijf in database technologie dat hij in 1992 verkocht. In 1997 was hij een van de oprichters van het Utrechtse bedrijf Conclusion. Die onderneming werd een veelzijdige zakelijk dienstverlener met 25 zelfstandige werkmaatschappijen. Hallers gaf in 2012 de dagelijkse leiding uit handen en verkocht zijn aandelen eind 2013. Hij richt zich momenteel op het bedrijf The Society of the Thing, voor het voeren van een grootschalige dialoog in organisaties.

Foto: Ad Boogaard

Nieuws van HVG Law Blogs ontvangen?