Fusie & overname

De doorstomer en de afmaker

Directeur Stefan Meeusen van coöperatie NPRC heeft twee stemmetjes in zijn hoofd. De Rotterdammer in hem wil dat hij de beuk erin gooit. De consultant in hem wil eerst goed luisteren naar de ruim honderd leden.

Me, de doorstomer

‘Ik heb het voordeel dat ik zoon ben van een schipper. Ik spreek de taal van de leden van NPRC, we zijn een coöperatie van ruim honderd binnenvaartschippers. Al een paar jaar groeien we met sprongen van 20 procent. De markt is namelijk moeilijk en samenwerking is de oplossing. Vier jaar geleden ben ik gevraagd om directeur te worden en hebben we een strategie uitgezet. Meer duurzaamheid, meer ondernemerschap. Meer doen. Ik vind het lekker om de beuk erin te gooien. Zo snel mogelijk van punt A naar B komen. Eerst heel goed luisteren naar al die leden, naar al die meningen. Dat is de oud-consultant in me. Als we daarna maar gas kunnen geven, denkt de Rotterdammer in me. Dat werkt heel goed. Sommige coöperaties worden verlamd door ellenlange inspraakprocedures en middle-of-the-road oplossingen. Wij niet. Als de ledenadviesraad met een flutadvies komt, zoeken we de discussie, net zoals de raad dat andersom bij ons doet. We zijn open en eerlijk en maken gewoon goede afspraken. Daarna gaan we ook echt ondernemen. Begin dit jaar hebben we branchegenoot Overmeer overgenomen, een familiebedrijf. In dat proces hebben we veel gehad aan onze mentaliteit van eerst praten en dan daadkrachtig doen. De overname van een familiebedrijf is een gevoelig proces, er komt veel emotie bij kijken. Ik merkte dat wij die gevoelens en belangen goed wisten in te schatten. Als het vertrouwen er eenmaal is, kun je hard op de inhoud spelen.’

My lawyer, de afmaker

‘Overmeer zocht een veilige haven voor het familiebedrijf. Wij wilden verder groeien en zagen een mooie kans. In het proces zocht ik zekerheid en wilde ik risico’s uitsluiten. We hadden geen zin in achteraf gedoe met pensioenen of belasting. Ook omdat we een grote verantwoordelijkheid voelen richting al onze leden. Daardoor moesten we heel wat juridische en fiscale plooien gladstrijken. Het is een moeilijke balans. Aan de ene kant moet je ‘zacht’ zijn voor iemand die zijn levenswerk verkoopt. Het vertrouwen mag niet beschadigd raken. Aan de andere kant wil je gewoon zakelijk de beste deal. De keuze voor een advocaat was daardoor behoorlijk bepalend. We hebben bij HVG aangeklopt omdat we behalve er behalve juridisch ook fiscaal terecht konden, vanwege HVG’s strategische alliantie met EY. De persoonlijkheid van de advocaat was even belangrijk. Ik zocht iemand die met nuances kon omgaan. Niet iemand die zakelijk over anderen heen dendert. : ’De eerste keer dat Antoinette bij de onderhandelingen aanschoof was het afwachten hoe iedereen zou reageren, maar daar bleek meteen haar kracht. Ze voelde intuïtief de subtiliteiten in het traject aan. Stelde de wederpartij gerust. Dat zegt wel wat over haar inlevingsvermogen en misschien ook over haar ervaring met overnames. Stijl kan echt een verschil maken, want intussen was ze hard op inhoud. Ik denk dat de wederpartij daarin een soort redelijkheid herkende. Iemand die het fair speelt, die de grenzen opzoekt maar nooit haar hand overspeelt. We hebben er uiteindelijk acht maanden over gedaan. Dat geeft wel aan hoeveel werk er in het proces zat. Het maakt mij verder niet uit, als het maar wordt afgemaakt en goed is. Die mentaliteit deel ik met Antoinette.’ Stefan Meeusen NPRCStefan Meeusen Was: Student bedrijfskunde, organisatieadviseur voor strategische veranderprocessen en fusies & overnames Is: Directeur NPRC Antoinette van Beest-De Mul HVGAntoinette van Beest-De Mul Was: De laatste 15 jaar betrokken bij talloze transacties en vennootschapsrechtelijk advies voor grote nationale en internationale cliënten, zowel in het MKB als beursgenoteerd. Is: partner bij HVG en begeleidt en adviseert zowel kopers als verkopers bij overnames, due diligence projecten en juridisch strategische vraagstukken in diverse bedrijfstakken.

Nieuws van HVG Law Blogs ontvangen?